Badekar kj°pe guide

Bath kjøp

Ny badekar? Når du ser på et nytt badekar, er det en rekke ting du bør ta hensyn til i forhold til kjøp av et badekar.

Bath kjøpe guide kan hjelpe. Nedenfor er en kort oppsummering av de viktigste punktene. Hvis du har spørsmål om. Kjøp av ny badekar, er du alltid velkommen til å kontakte oss.

Badekar Materials

Hos SPAcenteret selger vi bare badekar i kvalitetsmaterialer. Badekarene kan deles inn i to typer: Akryl badekar og stein badekar.

Akryl badekar blir typisk fremstilt i 5 mm sanitær akryl, noe som gir en attraktiv glatt overflate. På baksiden foret med akrylglass for å gi badet styrke. Sanitær akryl er color og så karet vil ikke gul med alderen. I tillegg et bad i dette materialet er svært lett å rengjøre.

 

Billigere alternativer "ABS" eller lignende plastmaterialer, i likhet med akryl til forvirring når badet er nytt, men ulempen er at fargen på badet endret seg gjennom årene, og overflaten blir vanskeligere å holde rent. Et annet problem med disse materialer er at meget varmt vann kan forårsake dem til å slippe glasskappen som gir badekaret styrke - dette kan ikke repareres. Du kan ofte se små bobler eller andre merker på overflaten, på billig badekar. Et kar i akryl veier vanligvis mellom 30 og 75 kg.

 

Sten badekar er støpt av ca. 30 mm "Solid Surface", som er et homogent syntetisk materiale i likhet med Corian. Som sidene i en stein badekar er betydelig tynnere enn i en akryl badekar, er det mulig å skape interessante design på kar. De tynne sidene i en stein badekar gir mer plass. Også dette materialet kommer i forskjellige kvaliteter, og det er store prisforskjeller.

 

Det kan være vanskelig å se forskjellen mellom en "ekte" badekar av stein i fast overflate, og den noe billigere "stein-harpiks" eller "sammensatte" kar som ofte kan ha nøyaktig samme konstruksjon. En kar med dette materialet har fått et tynt lag, så de ser ut som the real thing. En av forskjellene er at en stein badekar i "fast underlag" er et materiale gjennom. Dersom badekar riper eller mindre skader, jeksel bare overflaten med sandpapir og badekaret stå som ny.

 

Et badekar laget av "solid overflate" er typisk matt eller halvmatt overflate. Overflaten kan endres ved sliping.

En stein badekar veier 170-220 kg.

Badekar ramme

Det er viktig at badekar er støtte for en tilstrekkelig sterk base. Badekar rammen er vanligvis laget av aluminium eller stålprofiler. Begge er greit så lenge det gjøres riktig. Badekar rammen er typisk mellom 4 og 8 høydejusterbare fot, avhengig av badekaret størrelse. Du kan lære om badekar og rammen har kvalitet problemer, ved å spørre deg opp i badekaret. Hvis badet springer mer enn noen få millimeter, eller knirker og brøler, er det en dårlig kvalitet på grunn av enten for lite glassfiberarmering eller en dårlig ramme.

 

Sten badekar har vanligvis ikke rammer, men står fast direkte på gulvet. Alle våre bad leveres med ramme, med mindre annet er angitt.

Badekar avløp / overløp

De fleste av våre badekar leveres med avløp og overløp, med mindre annet er angitt. Del badekar leveres i dag bare med pop-up ventil, siden det ikke er plass til en overflod.

Vi renne primært / overløp av metall på vår frittstående badekar. På vår skjult bad vanligvis installert avløp / overløp fra europeiske leverandører av plast. Det tappes på bunnen av badekaret, og har vanligvis en 1,5 "exit enten peker loddrett nedover eller horisontalt under badekaret. Overløps sitter i badekaret, og brukes samtidig for å øke / minske dreneringspluggen befinner seg i avløpet.

Som et utgangspunkt kar uten avløpsslange som forbinder avløp med gulvbrønn.

 

Akryl badekar er som regel enkelt å koble sluk som det er luft mellom gulvet og badekar. Dette gjør det mulig å montere en hevert eller badekar vinkel og avløpsslange.

Sten badekar kan være konstruert slik at det er rom for drenering slanger osv, men mer av stenbadekars modeller er "direkte" på gulvet slik at du ikke har fleksibilitet med respekt. Plassering av sluk.Gulvavløp bør utformes for badekaret størrelse, så badekaret tømmer seg i 10-15 minutter. Gjør så langt som mulig sluk i 40/50 mm. og fortrinnsvis med vannlås i gulvet.

 

Er du i tvil kan du være i en av våre badekar, gjerne ringe og vi vil bidra til å finne den rette badekar for deg.

 

Ser deg på SPAcenteret.no